Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Tom Oostrom nieuwe voorzitter Samenwerkende Gezondheidsfondsen

Mark van Dorresteijn
Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting, is op 1 januari 2012 benoemd als voorzitter van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF). Hij volgt hiermee Bert Kuipers op die van 2004 tot en met 2011 bestuurslid en voorzitter was.
Tom Oostrom nieuwe voorzitter Samenwerkende Gezondheidsfondsen

Jaarlijks investeren de gezondheidsfondsen 300 miljoen euro in de Nederlandse Gezondheidszorg. De SGF streeft waar mogelijk naar afstemming en bundeling van activiteiten. Aan Oostrom de taak het motto Samen voor goede & innovatieve zorg ook de komende jaren waar te maken. Centrale thema’s hierbij zijn: Wetenschappelijk Onderzoek, Preventie, Kwaliteit van Leven en Kwaliteit van Zorg. “Gezondheidsfondsen spelen een steeds belangrijkere rol bij het innoveren en verbeteren van patiëntenzorg. Om die opdracht zo goed mogelijk te kunnen vervullen is samenwerking tussen de gezondheidsfondsen een absolute voorwaarde. Vanuit mijn functie als voorzitter wil ik de bindende rol die de SGF de afgelopen jaren hierbij heeft opgebouwd verder versterken”, aldus Oostrom over zijn nieuwe rol.

Samenwerkende Gezondheidsfondsen

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen verenigt twintig fondsenwervende organisaties op het gebied van de volksgezondheid. De SGF is onafhankelijk en komt met een gezamenlijke achterban van miljoenen patiënten en donateurs en haar uitgebreide netwerk, kennis en expertise op voor de gezondheid van Nederlanders.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Nierstichting)

1 REACTIE

  1. De heer Oostrom (10.000 E p/m) stapt in de voetsporen van zijn voorganger Beerkens (15.000E p/m):zich richten op de Nierstichting als geldmachine in plaats van op de wachtlijstpatient voor donornieren. Hier sterven er honderden per jaar ten onrechte.De nierpatient is zo de melkkoe die blij mag zijn nog even in leven te mogen blijven zonder nieuwe nier. Zonder kwaliteit van leven. Zie verder: http://niertekoop.blogspot.com/,het enige collectief 100% voor en door de nierpatient!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.