Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ton Ruikes bestuurder bij ZGT

Ton Ruikes treedt per 1 september aanstaande in dienst bij ZGT Ziekenhuisgroep Twente als lid raad van bestuur. Met de komst van de heer Ruikes (1957) is de raad van bestuur op volle sterkte.
Ton Ruikes bestuurder bij ZGT

Ruikes zal zich binnen de raad van bestuur onder andere bezig houden met de portefeuille kwaliteit en veiligheid. Ruikes studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en heeft als officierarts voor het ministerie van Defensie in het buitenland gewerkt. Momenteel werkt hij als lid raad van bestuur bij het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom.

CV

Daarvoor deed hij ervaring op als directeur zorg in het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Paul te Riele, voorzitter raad van toezicht ZGT: ‘Met de komst van Ton Ruikes halen wij een bestuurslid met een medische achtergrond en bestuurlijke ervaring in huis. Hiermee verwachten wij de lange termijn visie en continuïteit van ZGT te kunnen borgen en daarmee de ziekenhuiszorg in Twente mede vorm te kunnen geven.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

ZGT benefietgala brengt 30.270 euro op

Top-10: Isala en ZGT melden meeste bijwerkingen medicijnen

Concentratie klinische longgeneeskunde in ZGT Almelo

Kamervragen over salaris interimmers ZGT

1 REACTIE

  1. Op veel zorgplaatsen krijg je heel sterk de indruk dat het management hun of haar hoofd niet gebruikt. Wouter van den Elsen gaat zover door die figuren — die daarvoor in aanmerking komen — al bij de benoeming en introductie zonder hoofd te projecteren (zie hierboven). Die Wouter heeft toch echt een vooruitziende blik.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.