Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘TSN dinsdag of woensdag failliet verklaard’

TSN Thuiszorg wordt dinsdag of woensdag failliet verklaard. Dat heeft Martin van Oosten van CNV Zorg & Welzijn gezegd. Hij baseert zich op een brief die het personeel heeft ontvangen van de curator.
tsn400.jpg

De vakbond heeft een banenplan uitgewerkt om ontslagen medewerkers te begeleiden naar nieuw werk. Staatssecretaris Martin van Rijn heeft hiervoor tien miljoen euro uitgetrokken.

TSN thuiszorg
TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland met 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliënten. Het bedrijf kwam echter in financiële nood en moest veel werknemers op straat zetten. Ook probeerde het de lonen van medewerkers eenzijdig te verlagen, maar daarin werd het door de rechter teruggefloten. Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling.

Buurtzorg
Inmiddels zijn ruim 4000 medewerkers overgenomen door een andere thuiszorgorganisatie, waaronder Buurtzorg Nederland. Van Oosten: ‘Circa 4000 werknemers hebben redelijke vooruitzichten om ander werk te vinden. Zij én de overige 4000 medewerkers kunnen gebruik maken van dit banenplan’.

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Dossier Scheiden wonen en zorg
Het beleid om het wonen en de zorg in de care te scheiden, vormt al jaren een hoofdpijndossier voor zorgbestuurders.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.