Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TSN in beroep tegen verbod loonsverlaging

Thuiszorgorganisatie TSN gaat in beroep tegen het verbod van de rechter op loonsverlaging. Volgens de bewindvoerders van de in zwaar weer verkerende organisatie is de maatregel nodig om te kunnen blijven voortbestaan.
TSN in beroep tegen verbod loonsverlaging

Vorige maand besliste de rechtbank in Almelo dat de loonsverlaging van 4300 werknemers moest worden teruggedraaid en stelde daarmee FNV Zorg & Welzijn in het gelijk. Vervolgens kwam TSN onder financieel toezicht te staan.

Afgelopen vrijdag sloten staatssecretaris Van Rijn, de bonden en de Nederlandse gemeenten een akkoord dat de werknemers beter beschermt en dat gemeenten verplicht meer te betalen voor thuishulp. Ook komen er miljoenen beschikbaar om die plannen te verwezenlijken.

Te vaag

De bewindvoerders van TSN laten nu net als afgelopen vrijdag weten dat dit thuishulpakkoord te vaag is en vooral is bedoeld voor de lange termijn. TSN, zo benadrukken zij, heeft een acute oplossing nodig voor de problemen.

Volgens de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland zijn de tarieven te laag om thuishulp te blijven bieden voor zijn 40.000 hulpbehoevende klanten. Met het dreigende faillissement staan de banen van 12.000 medewerkers op het spel. (ANP)

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.