Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TSN neemt thuiszorg tanteLouise-Vivensis over

Zorginstelling tanteLouise-Vivensis stopt nog deze maand met het leveren van hulp in de huishouding. De circa vierhonderd medewerkers gaan 23 maart over naar de erkende zorgaanbieder Thuiszorg Service Nederland (TSN) van schoonmaakconcern Asito. Dit meldt regionaal dagblad BN/De Stem.

De zorg voor de klanten van tanteLouise-Vivensis blijft gegarandeerd. Op deze manier wil tanteLouise-vivensis een faillissement van de thuiszorgtak voorkomen. Asito gaat ook zeker vijf jaar lang schoonmaken in de verpleeg- en verzorgingshuizen van tanteLouise overnemen.

Loonoffer

In mei vorig jaar vroeg tanteLouise het personeel nog om twintig procent van het loon in te leveren, zodat ontslagen niet nodig zouden zijn. Ook wilde de organisatie tweederde van het personeel ontslaan, om in 2009 in afgeslankte vorm door te gaan met het aanbieden van huishoudelijke hulp. Uiteindelijk waren de ontslagen en loonsverlagingen van de baan doordat de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht het tarief voor de huishoudelijke hulp met vijf procent verhoogden. Voor de lange termijn was dit echter geen oplossing en verloor tanteLouise maandelijks anderhalve ton op deze thuiszorg. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Schoonmaakreus neemt thuiszorg TSN over

Schoonmaakreus Facilicom stapt in thuiszorg

Schoonmaakconcerns azen op onderdelen Meavita

Groot tekort bij tanteLouise

TanteLouise Thuiszorg verlaagt loon

TanteLouise Thuiszorg vindt eigen voorstel ‘keurig’

TanteLouise wil tweederde personeel ontslaan

Geen ontslagen bij TanteLouise

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.