TSN Thuiszorg schrapt honderden banen

TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, gaat 650 banen schrappen. Volgens directeur Zion Jongstra zal het daar niet blij blijven als de tarieven voor huishoudelijke hulp niet omhoog gaan. ‘Kind van de rekening zijn de kwetsbare ouderen.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ANP Lex van Lieshout

TSN Thuiszorg noemt het beleid van staatssecretaris Van Rijn desastreus. ‘We worden gedwongen het loon van 4300 medewerkers fors te verlagen. In gemeenten die helemaal stoppen met de financiering van thuishulp moet TSN helaas honderden mensen ontslag aanzeggen.’

Alfahulpconstructie

Jongstra vindt dat Van Rijn de situatie op korte termijn moet aanpakken. ‘Ik begrijp heel goed dat er op dit moment bezuinigd moet worden, maar het visieloos snoeien veroorzaakt momenteel een sociaal slagveld’, zegt hij. TSN zal proberen mensen van werk naar werk te begeleiden. ‘Maar eerlijkheidshalve moet je stellen dat er voor deze mensen gewoon geen werk in loondienst is.

1
39

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. De ABVAKABO kwam tot eenzelfde aantal bijkomende werkozen door het kabinetsbeleid, zie http://www.volkskrant.nl/dossier-kabinet-rutte-ii/dit-staat-er-in-het-vandaag-gesloten-zorgakkoord~a3431151/. En zelfs een onderzoek in opdracht van het kabinet kwam tot minstens 57.000 werklozen erbij, zie https://www.zorgvisie.nl/Personeel/Nieuws/2013/10/Tot-120000-zorgbanen-op-de-tocht-1395358W/.
    Hoezo verloopt de operatie beheerst, staatssecretaris??

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.