Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Turbulent jaar voor Zorgstroom

Zorgstroom heeft een turbulent jaar achter de rug. Dat blijkt uit het recent verschenen jaarverslag over 2012 van de Zeeuwse zorgorganisatie. Ondanks het feit dat Zorgstroom zwarte cijfers schreef, waren er verschillende uitdagingen. Zo werden onder andere in 2012 de contracten van honderden werknemers niet verlengd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Turbulent jaar voor Zorgstroom
Foto: ANP Koen Suyk

De thuiszorgaanbieder Zorgstroom leed in 2011 een verlies van 989.354 euro. Dat verlies werd in 2012 omgezet in een positief resultaat van 1.308.879 euro. Bestuursvoorzitter Léon Phernambucq schrijft in het voorwoord van het verslag dat het geen makkelijk jaar was, mede omdat de gemeenten op Walcheren abrupt stopte met het opzetten van een servicepakket voor huishoudelijke ondersteuning. ‘Een scherpe daling van de huishoudelijke zorg als gevolg van beperking door de gemeenten zorgde er in 2012 voor dat het aantal medewerkers met enkele honderden verminderde’, schrijft de bestuurder. ‘Het afscheid van deze medewerkers gebeurde veelal door het niet verlengen van de

0
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.