Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Turks ziekenhuis geopend in Nederland

Redacteur Zorgvisie
Het Turkse ziekenhuisconcern Acibadem heeft op maandag 1 mei de deuren geopend in Amsterdam Sloterdijk. In de eerste Nederlandse vestiging van het concern worden elf specialismen aangeboden.
Acibadem hospital Taksim.jpg
Foto: Acibadem Hospital Taksim

Dat meldt het ziekenhuis zelf. De Acibadem Healthcare Group is in vijf landen te vinden en kondigde vorig jaar aan dat er een vestiging zou worden geopend in Amsterdam. Hoewel het een Turks concern betreft, benadrukt het ziekenhuis op de website dat het zich richt op alle patiënten in Nederland.

Niet-gecontracteerde zorg
Op dit moment worden er elf specialismen aangeboden, maar daar worden binnenkort nog neurologie, dermatologie, gynaecologie, kindergeneeskunde en maag-, darm- en leverziekten aan toegevoegd. Er zijn nog geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars, staat op de website te lezen. Alle behandelingen worden daarom als niet-gecontracteerde zorg vergoed. Het ziekenhuis heeft als doel om mensen die door een huisarts worden doorverwezen naar een specialist binnen 48 uur te helpen.

Trek naar Nederland
Acibadem heeft naar eigen zeggen 21 ziekenhuizen in bezit, onder meer in Turkije, Bulgarije en Macedonië. In september vorig jaar kondigde het ziekenhuis aan naar Nederland te komen. Veel Turkse Nederlanders kennen het concern volgens directeur Koray Yuruk. Hij hoopt daarnaast dat mensen uit onze buurlanden, die eerder voor een second opinion of een behandeling naar Turkije reisden, nu naar Amsterdam komen.

Dossier Innovatie in de zorg Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.