Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TWB Thuiszorg neemt 62 thuishulpen en 700 cliënten over

TWB Thuiszorg uit Zevenbergen kan dankzij veel volume en weinig overhead huishoudelijke hulpen overnemen van aanbieders Groenhuysen en Surplus. De zorgleverancier neemt per 4 januari 19 thuishulpen en 120 cliënten uit de gemeente Rucphen over van zorgorganisatie Groenhuysen. Van Surplus worden 43 medewerkers overgenomen met 600 cliënten uit de gemeente Moerdijk.
TWB Thuiszorg neemt 62 thuishulpen en 700 cliënten over
Foto: LinkedIn

‘Door de flinke omvang en efficiënte wijze waarop wij de huishoudelijke ondersteuning organiseren, is het voor ons mogelijk om tegen relatief lage tarieven huishoudelijke hulp voort te zetten’, zegt TWB-bestuurder Christ-Jan Danen. ‘Hoewel de marges in de huishoudelijke hulp klein zijn en er inderdaad problemen zijn om mensen in vaste dienst te nemen, lukt dat ons wel omdat we een heel slanke organisatie zijn. Door het volume komen we financieel toch uit. Daarnaast bieden we niet alleen huishoudelijke hulp, maar ook andere vormen van thuiszorg.’

Surplus en Groenhuysen

Door een groot deel van de medewerkers van Surplus en Groenhuysen over te nemen, wil TWB volgens Danen de continuïteit van zorg voor deze mensen waarborgen. ‘Het is onze bedoeling dat klanten zo min mogelijk merken van de veranderingen.’

Surplus stoot huishoudelijke hulp af omdat het niet tot de kernactiviteit behoort en omdat de gemeente Moerdijk onder druk van de bezuinigingen voor 2016 het aantal indicaties voor uren huishoudelijke ondersteuning heeft verlaagd. In Rucphen heeft zorgaanbieder Groenhuysen ervoor gekozen om überhaupt niet met de aanbesteding voor 2016 mee te doen. Ook voor Groenhuysen is door de verlaging van de tarieven het uitvoeren van huishoudelijke hulp niet langer rendabel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.