Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee derde vvt’ers wil verplicht worden tot scholing

Redacteur Zorgvisie
Twee derde van de medewerkers in de vvt-sector ziet verplichte scholing als belangrijkste reden om zich verder te ontwikkelen op professioneel gebied. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid VVT (A+O VVT).
ongecontracteerde zorgaanbieders wijkverpleging
Foto: AdobeStock

De stichting onderzocht het afgelopen jaar hoe werkgevers en werknemers gezamenlijk verantwoordelijkheid kunnen nemen voor duurzame inzetbaarheid. Een van de speerpunten daarbij is ontwikkeling en scholing, blijkt uit het onderzoek. Werknemers geven aan dat de ze financiële ruimte willen hebben om zich te scholen en keuzevrijheid willen krijgen in de te volgen scholing. Daarnaast geeft 63 procent van de ondervraagde vvt-medewerkers aan dat verplichte scholingsactiviteiten de belangrijkste reden is om zich te ontwikkelen. Voor 52 procent zou het helpen als hun organisatie de scholing zou stimuleren, terwijl 38 procent aangeeft zich te ontwikkelen als hun baan anders op het spel staat.

Verplichte scholing

Volgens A+O VVT maken vooral medewerkers die enthousiast zijn over hun baan gebruik van de mogelijkheden op het gebied van scholing en ontwikkeling en blijven zij bovendien meer op de hoogte van ontwikkelingen in hun vakgebied dan collega’s die minder enthousiast zijn. Jonge werkgevers maken vaker gebruik van activiteiten op het gebied van scholing en ontwikkeling dan 55-plussers. Werkgevers geven aan dat het door de hoge werkdruk in de sector lastig is om een goede leercultuur de creëren binnen hun organisatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.