Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee instellingen krijgen dwangsom van duizend euro per week

Bij zorginstellingen Nicon care BV en Rinette Zorg is een dwangsom van duizend euro per week gaan lopen omdat zij op 28 oktober 2010 niet hebben voldaan aan hun plicht het Jaardocument maatschappelijke verantwoording 2009 aan te leveren. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Twee instellingen krijgen dwangsom van duizend euro per week

Nicon care BV en Rinette Zorg worden toegevoegd aan de lijst van acht instellingen die eerder al een dwangsom opgelegd kregen. De dwangsommen lopen maximaal tien weken. Bij één instelling heeft de IGZ op 16 november 2010 alsnog een last onder dwangsom opgelegd. Bekijk hier de lijst van beboete instellingen.

last

De IGZ legde op 31 augustus 2010 aan 24 zorginstellingen een last onder dwangsom op omdat zij het Jaardocument maatschappelijke verantwoording 2009 op die datum ten onrechte niet of niet volledig hadden aangeleverd bij het CIBG. Deze instellingen kregen vier weken de tijd – de zogenoemde begunstigingstermijn – om alsnog aan hun plicht te voldoen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Dwangsom voor negen instellingen om jaardocument

Inspectie vordert dwangsommen om jaardocument

Inspectie legt dwangsommen op

IGZ dreigt met dwangsommen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.