Twee sleutels voor veiligheid

Gratis mails, chatberichten of bestanden met medische informatie uitwisselen. Hoe doe je dat veilig? Vijf vragen aan directeur en medeoprichter Rick Goud van berichtenservice ZIVVER.
Foto-CEO-Rick-Goud400.jpg

‘Wat ons uniek maakt, is de asymmetrische versleuteling van de berichten die op elk apparaat werkt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van twee aparte sleutels: één sleutel wordt gebruikt om de informatie te coderen (vercijferen) of te ondertekenen, de tweede sleutel om de informatie te decoderen (ontcijferen) of de identiteit van de afzender te verifiëren. Een publieke en een private sleutel dus. Alleen de ontvanger van een ZIVVER-bericht kan bij de informatie, waarbij wij standaard werken met tweedefactor-authenticatie via bijvoorbeeld een sms-je op je telefoon; iets wat NICTIZ ten sterkste aanraadt bij medische communicatie. Met deze informatie kunnen wij de private sleutel

0
35

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.