Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Tzorg wil huishoudelijke hulp Amstelring overnemen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Tzorg uit Utrecht wil de huishoudelijke hulp van de Amsterdamse Amstelring Groep overnemen.
schoonmaak.fotolia.vierkant.gif
Foto: fotolia

De zorgorganisaties hebben vorige week de ACM om toestemming gevraagd.

Amstelring
De belangrijkste reden voor dit voorgenomen besluit is de afname van klanten door minder gunningen. Daardoor is het voor Amstelring niet langer financieel rendabel om hulp bij het huishouden te leveren. Amstelring specialiseert zich verder in complexe zorg en revalidatie in verpleeghuizen en groepswoningen, tijdelijke opvang met zorg voor kwetsbare ouderen, professionele wijkzorg en dagbesteding. Amstelring is actief in Amsterdam, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede Spaarnwoude, Heemstede, De Ronde Venen, Uithoorn en Zandvoort.

Overgang van onderneming
Er is sprake van ‘overgang van onderneming’. Dat houdt in dat medewerkers van Amstelring Hulp bij Huishouden automatisch in dienst komen bij Tzorg. Medewerkers nemen hun opgebouwde rechten mee naar Tzorg, dus ook het aantal vakantiedagen, vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Tzorg
Tzorg heeft een landelijk aanbod van Wmo-dienstverlening,  waaronder hulp bij het huishouden. De organisatie is gevestigd in Utrecht en haar dienstverlening strekt zich uit over meer dan 310 gemeenten. Tzorg werkt uitsluitend binnen de thuishulp (HV1 en HV2) en voert geen AWBZ-gerelateerde werkzaamheden uit. De organisatie richt zich speciaal op ouderen. 

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

1 REACTIE

  1. De informatie over Tzorg is niet correct en zou vollediger mogen zijn.
    Het hoofdkantoor van Tzorg is in Uden gevestigd samen met het moederbedrijf, schoonmaakbedrijf CSU.
    Goed om te melden dat Tzorg heel veel thuiszorgorganisaties heeft overgenomen en dat de medewerkers vervolgens te maken kregen met slechtere arbeidsomstandigheden, loonsverlaging en op meerdere punten niet nakomen van de cao VVT. In Rivierenland heeft de rechter Tzorg gesommeerd zich aan de regels voor overgang onderneming en de cao te houden. Tzorg stelt liefst zo zijn eigen regels…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.