Uitstel dreigt voor nieuwe Wmo

De invoeringsdatum van 1 januari 2015 voor de nieuwe Wmo staat onder druk. De VNG wil de wet onder zware condities nog wel uitvoeren maar de oppositie pleit voor uitstel.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Uitstel dreigt voor nieuwe Wmo

Een meerderheid van de gemeenten maakt zich ernstige  zorgen over de grote financiële risico’s die met de invoering van de nieuwe Wmo verbonden zijn. Volgens VNG-woordvoerder Frotina Zuidema is dat de belangrijkste boodschap van de ledenvergadering van afgelopen vrijdag. ‘Ten eerste is het budget dat we voor de uitvoering krijgen, teruggebracht van zes miljard naar vier miljard omdat verzorging naar de verzekeraars is gegaan. Ten tweede is het zo dat mensen die in het overgangsjaar 2015 vanuit de AWBZ naar de Wmo overgeheveld worden nog een jaar lang hun rechten behouden op de duurdere AWBZ-zorg. Dat heeft onvoorzienbare effecten op

3
43

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Zo gaan het keer op keer, Cliënten en organisaties zitten in spanning en zijn hard aan het werk om alternatieven te organiseren voor de mensen die tussen de wal en het schip dreigen te vallen.
    Er moet duidelijkheid komen, motivatie en innovatie ebt weg bij de medewerkers en dat is slecht nieuws.

  2. Lees alle reacties
  3. Gisteren kreeg ik een brief van mijn oude gemeente, mijn rolstoel zou opgehaald worden nu ik verhuisd ben, ik moet nu naar de nieuwe gemeente om mij weer een aangepaste rolstoel te laten aanmeten. Dit alles kost behoorlijk veel ambtelijke uren, rapporten, aanpassingen en een nieuwe rolstoel. De rolstoel is op mij passend gemaakt. Nu komt er straks een andere en nieuwe rolstoel, wederom passend gemaakt. Hoezo bang dat de burger tussen wal en schip valt, hoezo dat de gemeente dichter bij de burger staat, hoezo dat het kostenbesparend is

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.