Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitstel voor overname IJsselmeerziekenhuizen

Twee van de vijf partijen die interesse hebben in de overname van de IJsselmeerziekenhuizen mogen hun toekomstplannen verder uitwerken. Dat is de uitkomst van het overleg zaterdag over de biedingen van de geïnteresseerde partijen.

Afgelopen zaterdag waren de selectiecommissie, interim raad van bestuur en raad van toezicht, het Ministerie van VWS, de Nederlandse Zorgautoriteit, het College Sanering Zorginstellingen, de Inspectie van de Gezondheidzorg samen met de belangrijkste stakeholders zoals Achmea, de provincie Flevoland, de gemeenten Lelystad en Noordoostpolder bijeen over de biedingen van de aspirant-kopers. Er is nog geen definitieve koper gekozen. Van de overgebleven vijf investeerders zijn ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk en de MC Groep onder leiding van Loek Winter als meest geschikte investeerders uit de bus gekomen.

Businessplan

De twee aspirant-kopers is verzocht onderdelen van de aanbiedingen uit te werken in een businessplan. Binnen twee weken moet er helderheid ontstaan of een akkoord bereikt kan worden en nemen de raad van bestuur en raad van toezicht een definitief besluit. Minister Klink van Volksgezondheid heeft tot die tijd toegezegd garant te staan voor de financiering van de zorg. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Aspirant-kopers IJsselmeerziekenhuizen bekend

IJsselmeerziekenhuizen kan doorstarten

IJsselmeerziekenhuizen krijgt nog één week

Erbudak wil IJsselmeerziekenhuizen overnemen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.