Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC Groningen en Accare versterken samenwerking

Mark van Dorresteijn
UMC Groningen en Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie versterken hun samenwerking op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg.
UMC Groningen en Accare versterken samenwerking

De organisaties streven naar de aanstelling van twee hoogleraren kinder- en jeugdpsychiatrie met als aandachtsgebied ontwikkelingsstoornissen respectievelijk affectieve stoornissen, en een promovendus op de onderzoekslijn angst/depressie. Het gemeenschappelijk onderzoeksthema in het kader van Healthy Ageing is levenslooppsychiatrie voor kinderen, adolescenten en volwassenen.

Wederzijdse dienstverlening

Daarnaast willen UMCG en Accare de wederzijdse dienstverlening op het gebied van zorg aan kinderen met gecombineerde somatische en psychiatrische problematiek en op het terrein van medisch-ondersteunende diensten vastleggen. In voorbereiding is gecombineerde nieuwbouw op het UMCG-terrein, waarbij ook de patiëntenzorg van beide organisaties dichterbij elkaar zal worden gebracht.

Samenwerking

De samenwerking tussen UMCG en Accare vindt vooral plaats tussen het Universitair Centrum Psychiatrie van het UMCG en het Universitair Centrum van Accare. Tot de privatisering in 1991 was het Universitair Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (UCKJP) een afdeling van het toenmalige Academisch Ziekenhuis Groningen. Sinds 2001 maakt het UCKJP als divisie deel uit van Accare. Deze divisie van Accare biedt gespecialiseerde zorg aan kinderen en jongeren met (vaak ernstige) psychische problemen en omvat poliklinieken (Groningen, Drachten en Leeuwarden), een kinderkliniek, een jeugdkliniek en een consultendienst.