Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC Groningen investeert in tech Siemens

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) investeert 135 miljoen euro in nieuwe technieken die patiënten met ernstige aandoeningen ten goede moeten komen. Het ziekenhuis heeft daartoe een deal gesloten met technologiebedrijf Siemens, zo maakten beide partijen vrijdag bekend.
UMC Groningen investeert in tech Siemens
Foto: ANP XTRA Lex van Lieshout

Het UMC koopt onder meer een zogeheten ultra low dose CT-scan, een scanner die patiënten aan een veel lagere stralingsdosis blootstelt dan de huidige apparaten. ‘Kwetsbare patiënten, waarvan we er veel hebben, kunnen in deze scanner terecht’, licht een woordvoerder van het ziekenhuis toe. Dergelijke scanners leveren een enorme hoeveelheid gegevens op. Die worden vergeleken met andere informatie, zoals laboratoriumgegevens en resultaten uit langlopende bevolkingsonderzoeken. Artsen kunnen de combinatie van al die gegevens gebruiken voor hun behandelplannen. Het Groningse ziekenhuis en Siemens gaan jarenlang samenwerken. Volgens beide partijen is zo’n samenwerking tussen een bedrijf en een academisch ziekenhuis uniek in Nederland. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.