Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC St Radboud lanceert drie nieuwe apps

Mark van Dorresteijn
Het Radboud Reshape & Innovation Centre heeft drie nieuwe applicaties voor de iPhone en iPad gelanceerd. Doel van de apps is patiënten helpen meer regie te krijgen over hun gezondheid. Er wordt gewerkt aan versies voor andere systemen waaronder Android en windows.
UMC St Radboud lanceert drie nieuwe apps

De eerste app is MijnMedicatie. Veel patiënten hebben een medicijnkastje of nachtkastje vol met medicatie, soms op voorschrift, soms op eigen initiatief. Door barcodes te scannen en de dosering in te voeren met de app, verschijnt er een compact overzicht. Patiënten kunnen dit aan hun huisarts of apotheker tonen. Ook is er een app variant, waarmee dit medicatieoverzicht naar de huisarts, apotheek of familie kan worden gestuurd.

Overwinnen van taalproblemen

Tweede app is REshape HealthTalk. In deze app is een groot aantal zinnen over gezondheid opgenomen die regelmatig in de spreekkamer bij een arts kunnen voorkomen. Deze zinnen zijn beschikbaar in diverse talen. Door een zin aan te klikken, draait het scherm automatisch om en wordt het aan de andere kant in de gekozen vreemde taal getoond. De app is niet alleen bedoeld voor op reis, maar kan ook handig zijn in de Nederlandse spreekkamers door de afschaffing van de tolkenvergoeding in de zorg.

REshape MijnZorgBoek

De laatste app is MijnZorgBoek. Deze app is een handig digitaal notitieblokje, waarop patiënten kunnen bijhouden wat hen bezighoudt of opvalt aan hun gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan hun gewicht, stemming en medicatieoverzicht. Met één druk op de knop mailen ze hun bevindingen aan de behandelend arts. MijnZorgBoek is een startapp die binnenkort uitgebreid wordt met diverse extra modules, zoals een beweegcoach. Voor de extra modules wordt onder meer samengewerkt met afdelingen van het UMC St Radboud en zorgverzekeraars.

Radboud Reshape & Innovation Centre

Het Radboud Reshape & Innovation Centre is onderdeel van het UMC St Radboud. Het Centre houdt zich bezig met de omslag van zorg naar zorg 2.0 participatory healthcare’, in Nijmegen ook wel de ‘patiënt als partner’ genoemd.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Photo )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.