Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMC St Radboud weer in opspraak

Redactie Zorgvisie
Opnieuw lijkt de hartchirurgie van het Radboudziekenhuis in Nijmegen in opspraak geraakt. Op de kinderhartafdeling zijn de afgelopen vijf jaar meer kinderen overleden dan in de vier andere kinderhartcentra in Nederland.

Dat meldt het televisieprogramma Zembla, mede op basis van niet-openbare sterftecijfers die de redactie in bezit heeft. Bestuursvoorzitter van het Radboud, Emile Lohman, zegt in het programma dat zijn ziekenhuis meer pasgeboren kinderen heeft geopereerd met een kleine kans op overleven, dan de andere kinderhartcentra. Hij vindt dat de cijfers daarom niet simpelweg kunnen worden vergeleken met die van de andere ziekenhuizen.

Meer sterfte

De Nederlandse kindercardioloog, professor J. Hess, tevens directeur van het hartcentrum in München, heeft de cijfers op verzoek van Zembla bekeken en constateert dat op de honderd kinderen er twee tot zes meer sterven. (ANP)

Lees ook:

Radboud: ‘Er is hier geen crisis’

Kinderhartcentrum Radboud opereerde weken niet

Onderzoeksraad kritisch over Radboud en Inspectie

1 REACTIE

  1. Het zou goed zijn als er op alle afdelingen een camera gebruikt wordt en dat patiënten en slachtoffers/nabestaanden het meekrijgen na de behandelingen en ook het medisch dossier dan kan er gecommuniceerd worden :Hoe nu verder want ook hulpverleners kunnen slachtoffer worden door o.a. een dwaling, een fout die door een ander gemaakt wordt. Het zou heel veel leed kunnen besparen. Mensen zouden dan voorzichtiger worden over hun doen en laten. Wij kunnen toch niet strijd blijven voeren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.