Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘UMC Utrecht gaat basiszorg afstoten’

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) wil de basiszorg voor doorsnee-aandoeningen afstoten, tenzij die zorg onmisbaar is voor het voortbestaan van het ziekenhuis. Geneeskundedecaan Frank Miedema, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis, heeft dat deze week tijdens een interne bijeenkomst gezegd, aldus het Utrechtse universiteitsblad Ublad.
'UMC Utrecht gaat basiszorg afstoten'

Niet-academische ziekenhuizen in de omgeving zouden die basiszorg moeten overnemen. Het UMCU wil zich in de toekomst richten op topzorg en onderzoek van internationaal niveau op een aantal speerpunten. Volgens Miedema staan de plannen in de Strategienota 2010-2015 die op het moment in de maak is. Een woordvoerder van de raad van bestuur heeft de plannen donderdag bevestigd, maar benadrukt dat de definitieve nota pas in de loop van dit jaar wordt gepresenteerd.

Speerpunten

De vijf speerpunten waarop het Utrechtse UMC zich wil richten, zijn: medische zorg rondom het verstoorde brein, ontregelde afweer, falende circulatie, kanker en regeneratieve geneeskunde (het lichaamseigen herstel van cellen, weefsels en organen). De toekomstplannen van het UMCU passen in het overheidsbeleid. Ook de overheid wil dat ziekenhuizen zich in de toekomst specialiseren op bepaalde terreinen van de gezondheidszorg en daar de kwaliteit verbeteren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

LUMC en UMC Utrecht kiezen voor ChipSoft

‘Basiszorg in Nederland is onvoldoende’

UMC’s krijgen 580 miljoen voor ‘academische component’

UMC’s Amsterdam weigeren patiënten op basis postcode

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.