Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC Utrecht krijgt vierde bestuurder

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Anouk Vermeer – de Boer is met ingang van 1 oktober 2018 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Met haar benoeming brengt de raad van toezicht het bestuur van het UMC Utrecht op de ‘gewenste’ sterkte van vier bestuurders.
Anouk Vermeer-de Boer, bestuurder umc utrecht
Foto: Clicking Images

Vermeer gaat zich onder meer toeleggen op de operationele aansturing van de zorgactiviteiten, zodat de zorgverlening aan de patiënten van het UMC Utrecht in de nabije toekomst ‘nog beter’ aansluit op de wensen van de patiënt.

Catharina Ziekenhuis

De nieuwe bestuurder komt over van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, waar zij sinds 2015 zorggroepmanager is. In die hoedanigheid was zij onder meer verantwoordelijk voor het Catharina Hart & Vaatcentrum. Eerder werkte zij voor DSM Biomedical als Business Unit Directeur Biomaterialen. Daarvoor werkte zij 18 jaar voor Philips in diverse posities en in haar laatste functie was zij General Manager Philips Healthcare Solutions. Ze heeft technische natuurkunde gestudeerd aan de HTS Eindhoven en bedrijfskunde bij Neyenrode.

Raad van toezicht

Voorzitter raad van toezicht Caroline Princen: ‘Met Anouk Vermeer aan boord kan het UMC Utrecht zich ten volle toeleggen op de uitvoering van zijn ambities op gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Met haar trackrecord op het gebied van innovatie- en operationeel management in combinatie met haar ervaring in de zorgsector weet het UMC Utrecht zich verzekerd van een bestuurder die een waardevolle bijdrage gaat leveren.’

Ziekenhuisbestuur

De raad van bestuur van UMC Utrecht bestaat vanaf 1 oktober 2018 uit: prof. dr. Margriet Schneider (voorzitter), prof. dr. Frank Miedema(decaan), drs. Mirjam van Velthuizen – Lormans en drs. ing. Anouk Vermeer–De Boer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.