UMC Utrecht onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het UMC Utrecht onder verscherpt toezicht gesteld voor de periode van een half jaar. Het bestuur van het UMCU heeft het vertrouwen van de Inspectie geschaad.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
1. umcutrecht.vierkant.jpg

Het verscherpt toezicht is ingegaan op 6 april om 18.30 uur. Dat meldt de Inspectie zojuist. 

Geen herstel van vertrouwen
Aanleiding tot het verscherpen van het toezicht, is de commotie die is ontstaan toen de omstreden KNO-chirurg weer aan het werk ging. Het bestuur informeerde de Inspectie hier niet over, ondanks het feit dat het ziekenhuis al onder toezicht stond en er zeer regelmatig contact was tussen Inspectie en ziekenhuisbestuur. De Inspectie zegt hierover: ‘Deze handelwijze van de raad van bestuur heeft niet bijgedragen aan het herstel van vertrouwen in de patiëntveiligheid en kwaliteit van zorgverlening binnen het UMC

1
79

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Investeren in kwaliteit en veiligheid heeft alleen zin als directies, raden van toezicht en zeker ook de inspectie en de minister meer gaat handhaven. De zorg kost ons met zijn allen heel veel geld en er zijn nog steeds te veel misstanden.
    Aanpakken dus!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.