Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMCG opent centrum voor esthetische chirurgie

Mark van Dorresteijn
Het UMC Groningen (UMCG) heeft gisteren een nieuw opleidings- en behandelcentrum voor esthetische chirurgie geopend. Het is volgens de initiatiefnemers het eerste centrum in Nederland waar plastisch chirurgen in opleiding zich op academisch niveau kunnen bekwamen in dat specifieke vakgebied. Tot dusver deden zij dat doorgaans via een stage in een privékliniek.
UMCG opent centrum voor esthetische chirurgie

Het Universitair Centrum Esthetische Chirurgie (UCEC) maakt gebruik van de faciliteiten van het UMCG, op voorwaarde dat de reguliere zorg niet in het gedrang komt. Hoogleraar Berend van der Lei, die het centrum gaat leiden, schat dat jaarlijks twee- tot driehonderd patiënten kunnen worden geholpen.

Eigenwaarde

Het gaat om onder meer hersteloperaties bij mensen die door ziekte extreem zijn afgevallen, of vrouwen die door borstkanker een borst hebben verloren. “Je zou dat cosmetisch kunnen noemen, maar zulke ingrepen kunnen heel belangrijk zijn voor het gevoel van eigenwaarde”, zegt Van der Lei.

Onderzoek

Naast opleiding en behandeling krijgt ook onderzoek volgens de hoogleraar een prominente plaats binnen het UCEC. Dat moet leiden tot meer kennis, nieuwe technieken en daarmee tot betere en veiligere behandelingen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

UMCG: ‘Simpele operaties bij andere ziekenhuizen’

UMCG start centrum voor professionele ontwikkeling verpleegkundigen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.