Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMCU ontwikkelt software voor onderhoud medische apparatuur

Medische apparatuur wordt steeds belangrijker in een ziekenhuis, maar het onderhoud ervan is vaak niet eenduidig geregeld. Het UMC Utrecht ontwikkelde daarom in samenwerking met softwareleverancier ProtocolBuster en onder regie van Pontes de zogenoemde ProtocolManager: een oplossing voor controle, onderhoud en correct gebruik van medische apparatuur in ziekenhuizen.
umcutrecht.jpg

Het softwareprogramma zorgt ervoor dat medische apparatuur op tijd en op basis van de juiste protocollen onderhoud krijgt. De ProtocolManager wordt in het UMC Utrecht al enkele jaren succesvol gebruikt: het onderhoud wordt nu effectiever, eenvoudiger en consequenter uitgevoerd.

Apparaten
In het UMC Utrecht worden ongeveer 18.000 apparaten onderhouden op basis van 320 verschillende protocollen. Het is belangrijk om het beheer van deze apparaten goed te borgen.  Met het gebruik van ProtocolManager wordt meer inzicht verkregen in het onderhoud van alle apparaten. De planning verbetert en er kunnen kosten bespaard worden door automatische aansturing van testapparatuur en standaardisatie van handelingen. Hierdoor wordt de kans op het maken van fouten verkleind.

Meerdere ziekenhuizen
Als meer ziekenhuizen met dit systeem gaan werken is er nog een bijkomend voordeel: er ontstaat een gezamenlijk overzicht over falende apparatuur. Als er met een specifiek apparaat problemen zijn, kunnen meerdere ziekenhuizen hier alert op zijn en dit met meer gebruikers aankaarten bij een fabrikant.

Trainingsmanager
Het systeem voorziet ook in goede training van personeel dat met de apparatuur moet werken. Zodra er een nieuw apparaat in het ziekenhuis in gebruik wordt genomen, wordt dit gecommuniceerd naar de Trainingsmanager. Dit is een software applicatie die ervoor zorgt dat medewerkers die met de apparatuur moeten werken ook beschikken over de benodigde kennis. Zo houdt het ziekenhuis het overzicht hoe actueel de kennis van de medewerkers is.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.