Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uurtarief medisch specialisten uitgesteld

DEN HAAG - Minister Hoogervorst heeft meer tijd nodig om een uurtarief voor medisch specialisten vast te stellen. Dat schrijft de minister aan de Tweede Kamer. Het bekendmaken van het uurtarief is al een keer eerder uitgesteld.

Volgens Hoogervorst heeft de Orde van Medisch Specialisten laten weten nog enige tijd nodig te hebben voor “nadere analyses”. Ook heeft de minister de Orde om nadere informatie gevraagd maar deze tot op heden niet gekregen.

Werkweek

De discussie tussen Hoogervorst en de Orde concentreert zich met name op hoeveel uren medisch specialisten gemiddeld werken. Hoogervorst stelde voor de zomervakantie in de Tweede Kamer dat hij de indruk heeft dat voor veel medisch specialisten een vierdaagse werkweek de norm is. De Orde benadrukt dat medisch specialisten veel langere weken maken.

Advies

Begin dit jaar bracht de commissie-Korthals Altes een, verdeeld, advies uit over het uurtarief van de medisch specialisten. De commissieleden Korthals Altes en Simons adviseerde een tarief van 126 euro per uur en het commissielid Sanders een uurtarief van 157 euro. Een van de redenen voor het verdeeld advies was ook toen het aantal uren dat medisch specialisten per week werken. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.