Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UVIT contracteert HCB-ziekenhuis in Benidorm

Mark van Dorresteijn
Verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) heeft gisteren in het bijzijn van de Secretaris van Gezondheidszorg van Valenciana en de Nederlandse ambassadeur in Spanje een contract ondertekend met Hospital Clinica Benidorm (HCB).
UVIT contracteert HCB-ziekenhuis in Benidorm

Het contract regelt dat verzekerden van UVIT vanaf heden zonder administratieve drempels geholpen kunnen worden in dit ziekenhuis in Benidorm.

Behoefte aan electieve zorg

Jaarlijks bezoeken een kwart miljoen Nederlanders voor een korte of langere tijd de toeristenplaats Benidorm. Het gaat hier in veel gevallen om senioren die in deze plaats overwinteren. Bij de overwinteraars bestaat een groeiende behoefte aan lokale electieve zorg. Electieve zorg is zorg waarvan het medisch aanvaardbaar is dat deze enkele dagen tot weken kan worden uitgesteld. Normaal gesproken moeten mensen terug naar Nederland om de behandeling te ondergaan.

Administratieve drempels

Een behandeling in het buitenland brengt nu veel administratief regelwerk met zich mee. Allereerst moet je een machtiging bij je verzekeraar aanvragen, de nota voorschieten en je kunt, afhankelijk van het tarief, worden geconfronteerd met een bijbetaling. Dankzij het contract dat UVIT met HCB heeft gesloten is dat verleden tijd. Verzekerden kunnen nu bij het ziekenhuis terecht alsof het een Nederlands ziekenhuis is. Senioren hoeven op deze manier hun “overwintering” niet af te breken voor een behandeling in Nederland. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

UVIT contracteert Duitse ziekenhuizen

Online pgb verantwoorden bij UVIT-zorgkantoren

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.