Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uvit sluit contract met ziekenhuis in Benidorm

Verzekeraar Uvit heeft afspraken gemaakt met het particuliere ziekenhuis Hospital Clínica in Benidorm. Verzekerden kunnen vanaf eind september voor elke medische behandeling terecht in het ziekenhuis zonder met administratieve rompslom te maken te krijgen.
Uvit sluit contract met ziekenhuis in Benidorm

Het project van de verzekeraar is in de eerste plaats bedoeld voor overwinteraars en vakantiegangers. Het is de eerste samenwerking met een Spaans ziekenhuis.

Klachten

Met dit initiatief springt de maatschappij in op klachten over administratieve rompslomp wanneer patiënten tijdens de vakantie in een ziekenhuis in het buitenland moeten worden opgenomen. “We hebben al contracten met ziekenhuizen in Duitsland en België afgesloten. Aangezien Benidorm 220.000 overwinteraars telt, was het een logische vervolgstap om ook in de Spaanse badplaats een contract af te sluiten met een ziekenhuis”, aldus een zegsman in De Telegraaf.

Vliegende patiënten

Het ziekenhuis in Benidorm is gespecialiseerd in cardiologie, oncologie en orthopedie. In de kliniek zijn twintig Nederlandse artsen en medewerkers werkzaam. ‘Vliegende patiënten’ die via hun Nederlandse verzekeraar naar Benidorm zijn gebracht, kunnen na de operatie even bijkomen en genieten van het Spaanse zonnetje. Dat komt echter wel voor eigen rekening. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Jeanette Horlings-Koetje nieuwe directeur Zorginkoop UVIT

Lidy Hartemink verlaat UVIT

Online pgb verantwoorden bij UVIT-zorgkantoren

Kliniek daagt UVIT voor rechter

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.