Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UWV: arbeidsmarkt zorg trekt weer aan

Redacteur Zorgvisie
De arbeidsmarkt in de zorg trekt dit jaar weer aan. Dat is de verwachting van het UWV, dat de werkgelegenheid in de vvt, ziekenhuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en bij huisartsen onder de loep nam.
Verpleegkundige400.jpg

Het werkbedrijf omschrijft tot 2012 een groei van het aantal banen, daarna daalde het tot en met 2016 met 5 procent, oftewel: ruim 61.000 banen minder. Maar daar gaat nu verandering in komen, schrijft het UWV in de Factsheet Zorg. Verwacht wordt dat er vanaf 2017 elk jaar een banengroei is van 1 procent.

Aantrekken aantal vacatures
Die groei vertaalt zich in het aantal vacatures dat bekend is bij het UWV. Voor dit jaar worden dat er naar verwachting 105.000, dat zijn er 10.000 meer dan in 2016. Vooral in de thuiszorg zullen er veel mensen worden gezocht, schrijft het UWV. Een groot deel van de vacatures is voor verzorgende ig, verpleegkundige, wijkverpleegkundige, specialist ouderengeneeskunde, verzekeringsartsen en psychiaters. Voor lagere beroepsniveaus wordt het lastiger, blijkt uit het factsheet, daar is het aantal werkzoekenden hoger dan het aantal vacatures.

Dossier Arbiedsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.