Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Vakbond demonstreert tegen ‘afbraak thuiszorg’

Ongeveer 500 thuiszorgmedewerkers gaan dinsdagmiddag in de Jaarbeurs in Utrecht demonstreren tegen wat zij noemen de afbraak van de thuiszorg. Door de plannen van het nieuwe kabinet dreigen volgens vakbond Abvakabo FNV duizenden ouderen, gehandicapten en chronisch zieken hun zorghulp kwijt te raken. Ook wordt er gevreesd voor de banen van tienduizenden thuiszorgmedewerkers.
Vakbond demonstreert tegen 'afbraak thuiszorg'

In de plannen van het nieuwe kabinet staat onder meer dat de huishoudelijke hulp inkomensafhankelijk wordt. Daardoor dreigen veel ouderen die hulp kwijt te raken en voor het personeel is er dan geen werk meer.

Actie

De vakbond heeft de afgelopen tijd al regelmatig actiegevoerd tegen het beleid rondom de thuiszorg. Vorige maand legden medewerkers in Rotterdam een tijdje het werk neer, daarna volgden Den Haag, Amsterdam en Arnhem. (ANP / Beeld ANP Robert van den Berge)

Lees meer:

Thuiszorgmedewerkers verwerpen sociaal plan Thebe

ActiZ vreest tienduizenden ontslagen in thuiszorg

6 REACTIES

  1. @Gerard Dat er dingen niet kloppen in de thuiszorg kun je negen van de tien keer de individuele medewerker niet verwijten. Het zijn niet de zorgbobo’s wiens baan op de tocht staat, zij blijven ondanks wanbeleid zitten maar de huishoudelijke hulpen die goed werk doen vliegen eruit, schande!

  2. Lees alle reacties
  3. THUISZORG : MIJN ERVARING : **we kunnen vandaag niet **komen zonder bericht NIET **de vierde andere in die week **komen zonder bericht twee uur later (kan dan pas iets drinken om 12.00 u ivm stoma) **ja, ik ben er wel maar weet eigenlijk niks. Signalen daarover van mij en vele anderen zijn hogerop gegaan en zie het resultaat; gewoon goed je best doen dan gebeurt zoiets niet.

  4. Welke thuiszorg? Huishoudelijke hulp moeten mensen zelf gaan betalen, zoals mensen dat ook doen als ze niet ziek zijn. Alleen wie helemaal geen geld heeft, kan nog huishoudelijke hulp via de gemeente krijgen. Dat is iets geheel anders dan inkomensafhankelijk. Inkomensafhankelijke bijdragen zijn doodnormaal voor verpleging en verzorging. In plaats van te blijven hangen in de plaat van de huishoudelijke hulp, moet de vakbond zich druk gaan maken over de overheveling van echte thuiszorg naar de gemeenten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.