Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond ontevreden met sociaal plan Philadelphia

Sarah Berends
Gehandicaptenzorgorganisatie Philadelphia heeft vandaag aangegeven dat de raad van bestuur in gaat op de uitnodiging van de vakbonden. Volgende week zullen zij opnieuw rond de tafel zitten om het sociaal plan te bespreken.
Vakbond ontevreden met sociaal plan Philadelphia

‘We zijn ingegaan op de uitnodiging van de vakbonden om te luisteren naar hun argumenten,’ aldus Saskia Speelman, directeur communicatie van Philadelphia.

Begeleiding

Philadelphia kondigde in november vorig jaar aan dat er binnen twee jaar 1.300 werknemers (900 FTE’s) ontslagen zouden worden, wegens de financiële positie. Met ruim 82 procent hebben de vakbondsleden de voorstellen voor een sociaal plan afgewezen. Gijsbert Boggia bestuurder Zorg FNV vindt het sociale plan van Philadelphia lang niet goed genoeg en wil een nieuw plan. ‘Met name op het punt begeleiding van werk naar werk. Het accent ligt op gedwongen ontslag en op korte termijn mensen laten vertrekken. Mensen krijgen nauwelijks tijd om nieuw werk te zoeken. Die mensen hebben recht op fatsoenlijke begeleiding vanuit Philadelphia. Afspraken in het sociale plan komen niet tegemoet met wat wij belangrijk vinden.’

Meer tegengeluid werknemers

De vakbond weet niet of Philadelphia daadwerkelijk het sociaal plan zal wijzigen. In het geval dat Philadelphia niets doet, zullen de bonden verdere stappen ondernemen. ‘Stel dat Philadelphia niet met een beter plan komt en zij gaan verder met de reorganisatie en stappen vervolgens naar het UWV voor een ontslagvergunning. Dan zal FNV er samen met de andere vakbonden alles aan doen om de vergunning tegen te gaan. En waar Philadelphia nu wel mee te maken heeft, is dat medewerkers een stuk assertiever zijn dan een jaar geleden. Nu zijn de mensen veel bozer en laten zich niet zomaar aan de kant zetten, terwijl er vorig jaar minder tegengeluid was. Mensen laten zich na een trouwe dienst van 20 jaar niet zomaar bij het grofvuil zetten,’ Aldus Boggia.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.