Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond prijst ingrijpen van Bussemaker

Redactie Zorgvisie
Staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS) heeft gisteren een dringende oproep gedaan aan gemeenten en thuiszorgorganisaties om in ‘probleemgebieden’ de Wmo-overeenkomsten te herzien. Vakbond De Unie Zorg en Welzijn juicht in een reactie deze stap toe.

Bussemaker deed haar oproep aan Wmo-partijen na de onthulling dat gemeenten meer dan tweehonderd miljoen euro oppotten. Daarnaast kondigde zij een aanpassing van de Wmo aan. “Vakbond De Unie Zorg en Welzijn juicht de stap van staatssecretaris mevrouw Bussemaker toe om in te grijpen bij die gemeenten waar de invoering van de Wmo leidt tot onbedoelde negatieve gevolgen”, schrijft de vakbond in een reactie op de berichtgeving. “Bussemaker heeft gezegd dat de invoering van de Wmo niet als bezuinigingsmaatregel voor de gemeenten is bedoeld. Daarom roept zij terecht de gemeenten op om geen geld op te potten ten koste van de kwaliteit in de Zorgsector”, aldus de vakbond.

Scheiding

De Unie Zorg en Welzijn is onder andere actief bij thuiszorginstelling Savant in Helmond, waar honderden banen op de tocht staan. Over de aangekondigde wetswijziging zegt vakbondsbestuurder Suat Koetloe: “Ik vermoed dat de aangekondigde wetswijziging iets zal veranderen aan de scheiding tussen huishoudelijke hulp en verzorging. Dit onderscheid moet worden opgeheven en instellingen moeten meer ruimte krijgen om personen in te huren die van beide markten thuis zijn.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Artikel op website Zorg en Welzijn

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.