Valk en Czyzewski maken fusie Parnassia en Antes bekend

Ggz-organisaties Parnassia Groep en Antes maken vandaag het voornemen bekend voor een volwaardige, juridisch fusie. De grootste ggz-aanbieder van Nederland slaat de handen ineen om in de toekomst zorg te kunnen leveren aan 30.000 ernstige psychiatrisch patiënten in regio Rijnmond. Bovendien besparen bestuursvoorzitters Sjef Czyzewski (Antes) en Stephan Valk (Parnassia) met de reorganisatie zo’n 16 miljoen euro.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Valk en Czyzewski maken fusie Parnassia en Antes bekend
Foto: ANPXTRARoosKoole

Beide organisaties hebben gezamenlijk een omzet van ruwweg 800 miljoen euro. Doel van de fusie is om aan zo’n zesduizend hulpbehoevenden extra zorg te kunnen verlenen die op dit moment niet bereikt worden door zorgverleners. ‘Deze fusie is niet vanuit bedrijfsmatig oogpunt ingestoken’, zegt Valk. ‘We zouden los van elkaar jarenlang probleemloos verder kunnen. We fuseren omdat we een aantal problemen in deze regio willen aanpakken. Dan heb ik het over de ruwweg zesduizend mensen die momenteel met psychische- en verslavingsproblemen thuis zitten zonder dat daar zorgverleners over de vloer komen. Parnassia en Antes gaan in alle wijken ggz-teams opzetten,

0
74

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.