Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Gerven signaleert ontslaggolf bij ziekenhuizen

SP-Kamerlid Henk van Gerven ziet een dreigende ontslaggolf in de ziekenhuissector. Het Kamerlid vraagt minister Klink om harde garanties om op de korte termijn ziekenhuispersoneel te behouden voor de zorg.
Van Gerven signaleert ontslaggolf bij ziekenhuizen

“Bij de Nieuwjaarstoespraken is mij opgevallen dat veel ziekenhuizen slecht nieuws melden”, zegt Van Gerven. “Verschillende ziekenhuizen hebben aangegeven het komende jaar flink te moeten bezuinigen. Het UMC Groningen heeft aangekondigd 160 banen te willen schrappen en de ziekenhuisgroep Twente dreigt met gedwongen ontslagen als gevolg van de fusie tussen de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo. Het medisch centrum Leeuwarden heeft aangekondigd in financiële problemen te komen als gevolg van bezuinigingen door minister Klink.”

Bezuiniging

Volgens het Kamerlid is de onrust in de sector te wijten aan onduidelijkheid over de kapitaallasten en de dbc-systematiek. “Daarbij is de aangekondigde bezuiniging van 12 miljard absurd. Zelfs als maar een kwart van de geplande verschralingen daadwerkelijk doorgaat.” (Zorgvsie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

UMCG schrapt 160 banen

Ziekenhuis Hengelo sluit operatiekamers

‘Veel pavlovreacties op bezuinigingen zorg’

1 REACTIE

  1. De Verkiezingen komen eraan. Politici roepen nu van alles, o.a. Wilders spant de Kroon. Bezuinigingen , zelf werkzaam vanaf de Jaren 1970 in de Zorg , ik hoor niets anders. Ik heb van alles meegemaakt van Ontslag-golven tot Krapte.
    Krapte in de Zorg komt er Opnieuw aan. We krijgen de ” BabyBoom van na de IIe WO “, en dat is al jaren een bekend gebeuren waar we Nu mee te maken krijgen en is dus bekend , ook bij de Politici en Duizenden Rekenmeesters van de Overheid. Dus Kamerlid , doe in het vervolg je Huiswerk op Langere termijn en vertel dan je Visie over de Zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.