Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Miltenburg: ‘Meer duidelijkheid over Meavita’

Mark van Dorresteijn
VVD-kamerlid Anouschka van Miltenburg is nog niet tevreden over de antwoorden die staatssecretaris Jet Bussemaker heeft gegeven op de gestelde kamervragen over de rechtsopvolgers van Meavita. “Daarom heb ik een interpellatiedebat aangevraagd. Zodoende hoop ik antwoord te krijgen op alle onduidelijkheden”, aldus Van Miltenburg.
Van Miltenburg: ‘Meer duidelijkheid over Meavita’

“Een aantal kwesties blijven onduidelijk of worden niet goed beantwoord door de staatssecretaris”, meent Van Miltenburg. “Zij stelt dat de twee stichtingen Haagse Wijk Woonzorg (HWWzorg) en Thuiszorg Groningen (TZG), die voortkwamen uit Meavita, in de etalage zijn gezet voor eventuele verkopers. Alleen niemand wist ervan. Ook de gaande reorganisatie van de twee stichtingen is opvalled. Het lijkt er niet op dat de stichtingen binnenkort verkocht gaan worden, terwijl Bussemaker wel nadrukkelijk aangeeft dat de stichtingen als tijdelijk bedoeld zijn.”

Interim-managers

Een tweede kwestie die aan bod gaat komen tijdens het debat, draait om de interim-managers die 48.000 euro per maand zouden verdienen. “De staatssecretaris draait om het antwoord heen en geeft geen goed antwoord op de vraag”, gaat Van Miltenburg verder. “Daar wil ik dus ook een goed antwoord op hebben. De stichtingen worden overeind gehouden met overheidsgeld, dus het lijkt me belangrijk te weten of het geld wordt uitgegeven aan dure interim-managers.”

AFBZ

Van Miltenburg wil tot slot nog duidelijkheid over de financiering van de steunaanvraag. “De staatssecretaris geeft aan dat het geld uit het Algemeen Fonds Bijzondere Ziektekosten (AFBZ) komt en dat de kosten dit jaar niet voor rekening komen van de AWBZ. Maar hoe gaat dat volgend jaar? Ik ben bang dat de kosten aanzienlijk hoger zullen zijn en wij allemaal meer moeten gaan betalen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

‘ZorgZaak stapt naar rechter na steun aan Meavita’

Steunaanvraag Meavita ‘in laatste fase’

Vakbond stapt naar rechter om ‘wanbeleid’ Meavita

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.