Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Van Ooijen: ‘Zorg moet tandje bijschakelen voor preventie’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
‘De zorg moet een tandje bijschakelen om van de inzet op preventie een succes te maken’, zegt staatssecretaris Maarten van Ooijen voor Jeugd en Preventie. De voormalige wethouder van Utrecht is keynote op het Zorgvisie Preventiecongres op 6 april.
Zorgvisie Preventiecongres
Staatssecretaris Maarten van Ooijen (rechts) op de Dag van de Preventie. Jesper Rijpma (links) is dagvoorzitter.
Premium

Van Ooijen complimenteert zijn voorganger

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Inderdaad, zolang de financiële prikkels niet omgekeerd worden en preventie wordt beloond en centraal staat in de financiering blijft het modderen. In de dagelijkse praktijk van contractering moet het gebeuren. De zorg wil wel; de financiers zijn vooralsnog niet aan boord. Die denken kort-cyclisch en vooral in schadelast beperking; niet in investeren.

  2. Lees alle reacties
  3. De Titel is pretentieus en tevens een mes in de rug van alle medewerkers in de zorg! Een tandje bijschakelen? Heeft deze Staatssecretaris onder een steen geleefd de afgelopen jaren? Ik ben niet tegen preventie, het tegendeel, maar alle initiatieven stranden op perverse financiële prikkels.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.