Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Praet stort omstreden hypothecaire lening terug

Mark van Dorresteijn
Voormalig directeur van Praet van gehandicaptenorganisatie Aveleijn uit Borne heeft de omstreden hypthecaire lening van een half miljoen euro teruggestort. Dat meldt RTV Oost.
Van Praet stort omstreden hypothecaire lening terug

De raad van toezicht gaf Van Praet de rentevrije lening als bonus voor zijn goede functioneren. Toen deze regeling werd ontdekt door de SP, ontstond grote maatschappelijke onrust. De ondernemingsraad van Aveleijn zegde het vertrouwen op in zowel de directeur als de voltallige raad van toezicht. Oud-staatssecretaris Bussemaker noemde de bonus ‘onbegrijpelijk’.

Ontslagvergoeding

Slecht komt Van Praet er uiteindelijk niet vanaf. Nadat de raad van toezicht het contract met Van Praet beëindigde, besloot de rechter dat hij recht had op 200.000 euro ontslagvergoeding. Een opvolger voor Van Praet is nog niet benoemd.

Afscheidsfeest

Het afscheid van Van Praet is in kleine kring gehouden en was niet georganiseerd op initiatief van de raad van toezicht, zegt voorzitter van den Nieuwenboer tegen de zender. Een aantal personeelsleden van Aveleijn vond het namelijk ongepast dat Van Praet een grote afscheidsreceptie zou krijgen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees meer:

Aveleijn-bestuurder Van Praet krijgt twee ton vertrekpremie

Toezicht Aveleijn en OR oneens over opvolger Van Praet

Van Praet ontslagen bij Aveleijn

OR Aveleijn eist vertrek van bestuurder Van Praet

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.