Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Van Rijn: ‘Gemeente mocht komst zorginstelling blokkeren’

Gemeente Aa en Hunze overtrad geen regels toen het 24 begeleid-wonen plaatsen voor mensen met autisme weigerde. Dat meldt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in antwoord op Kamervragen. De gemeente weigerde omdat het woonzorgproject 1,2 miljoen euro aan Wmo-budget per jaar zou kosten.
st-rijn.jpeg

Het college van burgemeester en wethouders

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. En wat had de staatssekretaris moeten doen: in de WmO het beginsel van de gemeente van laatstelijk thuisbehoren moeten invoeren(voor verblijf in de inrichting). Deze gemeente bleef betalen, indien iemand elders opgevangen werd, zo was het ook geregeld onder de ABW1965.

  2. Lees alle reacties
  3. Bijzonder dat de Staatssecretaris meegaat in het argument voldoende regionale capaciteit. De toegang tot beschermd wonen is immers landelijk dus zou er naar de landelijke vraag gekeken moeten worden. Zeker voor een doelgroep waarbij ik mij kan voorstellen dat die in beperkte mate voorkomt in een regio zou je dit juist landelijk moeten bezien.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.