Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Rijn in gesprek over domotica ouderenzorg

Mark van Dorresteijn
Staatssecretaris Martin van Rijn sprak gisteren met cliënten, mantelzorgers en medewerkers over technologische innovaties en domotica in de ouderenzorg.
Van Rijn in gesprek over domotica ouderenzorg
Foto: VWS

Tijdens de tafel van vijf, zoals de bijeenkomst heet, werd gesproken over de ervaringen van bewoners in zorgorganisatie Topaz en hoe zij met domotica invulling geven aan hun dagelijkse ondersteuning. De ervaring is dat het gebruik van domotica de kwaliteit van leven van mensen die zorg nodig hebben, verhoogd. ‘Toepassing van innovatie in de langdurige zorg is deels de oplossing voor beter kwaliteit en betaalbaarheid van die zorg’, aldus Van Rijn.

Tafel van Vijf

De Tafel van Vijf draait om de invalshoek van de cliënt. Met deze tafel trekt staatssecretaris Martin van Rijn door Nederland. Op zoek naar de verhalen van cliënten, tips van mantelzorgers en inzichten van zorgprofessionals. Aan het eind van elke bijeenkomst schrijven de deelnemers hun wens of zorg op deze tafel. Zo ontstaat een tafel met uiteindelijk zestig wensen en zorgen die meegenomen wordt naar Den Haag. Een van de wensen die tijdens deze bijeenkomst werd opgeschreven luidt: ‘genoeg handen aan het bed.’

1 REACTIE

  1. Zorgt domotica ook voor betrokkenheid en liefdevolle benadering, voor een kort gesprekje over de familie, voor goed, voldoende en gevarieerd eten, voor de juiste medicijnen met water, voor afbouw van medicijnen, voor op tijd naar het toilet en eraf, voor vaker dan eenmaal douchen, voor regelmatig naar buiten, voor eenpersoonskamers, voor voldoende afleiding etc etc etc???????
    Nee, ga dan die wellicht nuttige zaken gebruiken als bovenstaande NALATIGHEDEN zijn geregeld anders sterft het met de door mij genoemde ellende een zachte dood en weer is een berg zorggeld naar de filistijnen.
    Slaap maar lekker door.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.