Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Van Rijn laat Wmo ongemoeid

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) is niet van plan om gemeenten met meer verplichtingen op te zadelen rondom het aanbieden van huishoudelijke hulp. Dat is de uitkomst van het debat vandaag over wetswijzigingen van de Wmo.
Van Rijn laat Wmo ongemoeid
Foto: ANP Evert-Jan Daniels

Van Rijn zei in het debat te begrijpen dat er onrust is rond de thuiszorg. Toch komt hij de Tweedekamerfractie SP niet tegemoet. SP-Kamerlid Renske Leijten eiste dat de staatssecretaris in het geweer zou komen tegen de lage tarieven waarmee gemeente huishoudelijk hulp inkopen. Volgens de partij kopen gemeenten ondanks alle afspraken nog steeds heel goedkoop thuiszorg in waardoor medewerkers uiteindelijk voor het blok worden gezet en moeten kiezen: ontslag of werken voor een lager salaris.

Grenzen
Van Rijn beloofde de Tweede Kamer woensdag dat hij in de gaten houdt of gemeenten grenzen overschrijden. Hij vindt dat huishoudelijke hulp tegen

1
11

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.