Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Van Rijn laat Wmo ongemoeid

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) is niet van plan om gemeenten met meer verplichtingen op te zadelen rondom het aanbieden van huishoudelijke hulp. Dat is de uitkomst van het debat vandaag over wetswijzigingen van de Wmo.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Van Rijn laat Wmo ongemoeid
Foto: ANP Evert-Jan Daniels

Van Rijn zei in het debat te begrijpen dat er onrust is rond de thuiszorg. Toch komt hij de Tweedekamerfractie SP niet tegemoet. SP-Kamerlid Renske Leijten eiste dat de staatssecretaris in het geweer zou komen tegen de lage tarieven waarmee gemeente huishoudelijk hulp inkopen. Volgens de partij kopen gemeenten ondanks alle afspraken nog steeds heel goedkoop thuiszorg in waardoor medewerkers uiteindelijk voor het blok worden gezet en moeten kiezen: ontslag of werken voor een lager salaris.

Grenzen
Van Rijn beloofde de Tweede Kamer woensdag dat hij in de gaten houdt of gemeenten grenzen overschrijden. Hij vindt dat huishoudelijke hulp tegen

1
12

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Kwaliteit en criteria zijn ongedefinieerde begrippen , net zo gemakkelijk te omschrijven als de kwaliteit van ons WEER en KLIMAAT ! ? ? . Gelukkig stijgt de zeespiegel minder snel dan de beloningen van veel KWALITEITS bestuurders, wier affiniteit met de ZORG te vergelijken is als die van olie met water . Een druppel olie is in staat vele , duizenden , liters DRINKWATER te verontreinigen . Olie heeft zowel smerende als smerige kwaliteiten . Het drijft, EGOcentrisch , altijd boven en is nauwelijks netjes te verwijderen. OOK is een druppel olie in staat vele duizenden liters drinkwater te verontreinigen . Een eenduidige definitie van de KWALITEIT van olie is DUS niet mogelijk ! ! q.e.d.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.