Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Rijn legt rookverbod in hele horeca op

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) streeft naar een rookverbod voor de hele horeca per 1 juli 2014. Hij is daarvoor een wijziging gestart van de Tabakswet die voor oktober 2013 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden.
Van Rijn legt rookverbod in hele horeca op

Staatssecretaris Van Rijn: ‘In de afgelopen jaren is er veel en lang gediscussieerd over het rookverbod in de horeca. Nu is besloten dat de horeca volledig rookvrij wordt, is het van belang om aan die discussie een einde aan te maken met een nieuw, stevig juridisch fundament voor een honderd procent rookvrije horeca. Dat is niet van vandaag op morgen geregeld. Zorgvuldigheid is nu nodig zodat er straks voor iedereen definitief helderheid is.’


Cassatie
Van Rijn gaat in cassatie tegen het arrest van het Hof in Den Haag over roken in kleine cafés. In een zaak die Clean Air Nederland had aangespannen, besliste het Hof in maart dat de huidige uitzondering op het rookverbod in kleine cafés zonder personeel niet rechtsgeldig is. Het Hof baseerde zich hierbij op het internationale verdrag voor tabakontmoediging van de Wereldgezondheidsorganisatie. Een onderdeel van dit verdrag heeft volgens het Hof rechtstreekse werking in Nederland, terwijl de rechtbank eerder had geoordeeld dat daarvan juist geen sprake is. Om uitsluitsel te krijgen over deze tegengestelde oordelen en de juridische discussie te beëindigen, gaat Van Rijn in cassatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.