Van Rijn maakt nieuwe regels tegen ‘vechtcontracten’ Wmo

De lang verwachte Algemene Maatregel van Bestuur voor de Wmo is af. Volgens staatssecretaris Martin van Rijn van VWS maakt die een einde aan ‘vechtcontracten’ waarin gemeenten de Wmo onder de reële kostprijs aanbieden.
RijnMartinvan300vws.jpg
Martin van Rijn: gemeenten moeten reële kostprijs vaststellen. - Foto: VWS

‘We hebben te vaak gezien dat onverantwoord marktgedrag en vechtcontracten een race to the bottom veroorzaken. Medewerkers en cliënten plukken daar de zure vruchten van, omdat ze hun baan of vertrouwde hulp kwijtraken. Met deze nieuwe spelregels roepen we dat een halt toe. Gemeenten kunnen vechtcontracten hiermee buiten de deur houden. We willen zekerheid voor cliënten en medewerkers: goede zorg en een fatsoenlijk loon’, zegt Van Rijn in een nieuwsbericht op de website van VWS.

Fatsoenlijke kostprijs Wmo
De nieuwe Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) regelt dat wethouders een reële kostprijs moeten vaststellen voor verschillende vormen van Wmo hulp

0
56

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.