Van Rijn: streng zijn bij verdeling extra geld

Verpleeghuizen krijgen niet zo maar 435 miljoen euro extra. ‘We gaan streng zijn bij het verdelen om er zeker van te zijn dat het geld naar betere zorg en extra zorgmedewerkers gaat.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rijn-vws.jpg
Foto: VWS

Verpleeghuizen krijgen vanaf 2018 zeker 435 miljoen euro extra vergeleken met 2017. Dat heeft demissionair staatssecretaris Martin van Rijn van VWS gisteren bekendgemaakt. Op termijn krijgen ze wellicht nog meer, want het Centraal Planbureau (CPB) becijferde eind mei dat er structureel 2,1 miljard euro extra nodig is om te voldoen aan de nieuwe bezettingsnorm voor verpleeghuizen. Volgens het kwaliteitskader verpleeghuiszorg moeten er op piekmomenten twee personen toezicht houden in de woonkamers van verpleeghuizen. Verder hangen de eisen voor de personeelsbezetting af van de lokale context.

Verpleeghuisnorm

Met het extra geld kunnen verpleeghuizen 7.000 mensen extra werven. Om te voldoen aan

1
970

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. In dit bericht gaat het over 7.000 en 40.000 extra medewerkers. In het bericht van VWS gaat het echter niet over medewerkers maar over fte's. Met de huidige gemiddelde deeltijdfactor in de VVT gaat het dan als snel om 12.000 extra medewerkers in 2018 en bijna 70.000 extra medewerkers op termijn!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.