Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Van Rijn wacht op loonafspraken sociaal overleg

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft donderdag laten weten dat hij de hoofdlijnen van zijn plan over de langdurige zorg later presenteert. Hij wil wachten op het sociaal overleg tussen vakbonden en werkgevers. Het kabinet wil graag de nullijn invoeren in de zorg voor tweeënhalf jaar. Dat zou heel wat geld schelen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Van Rijn wacht op loonafspraken sociaal overleg
Foto: ANP Erik van t Woud

In een brief aan de Tweede Kamer wijst staatssecretaris Van Rijn erop dat hij nog steeds volop in gesprek is met de betrokken organisaties. Hij geeft aan dat hij wil wachten op het overleg tussen FNV en werkgevers waar ook wordt gesproken over de nullijn voor personeel in de zorg. Het kabinet wil een nullijn voor werknemers gedurende tweeënhalf jaar. Het bevriezen van de lonen in de zorg moet de schatkist ongeveer 1 miljard euro opleveren. Werkgevers- en werknemersorganisaties in de zorg hebben laten weten daar tegen te zijn. Het zou juridisch ook niet mogelijk zijn.

Vrijwillige nullijn
Van Rijn

2
32

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hoe schaamteloos kun je zijn!
    Het illegaal afdwingen van een nullijn in de zorg om je eigen politieke hobby’s en blunders te kunnen bekostigen, met als chantage middel de langdurige zorg voor kwetsbare groepen.
    Eerst maar eens de ‘marktwerking’ eruit.
    Met pek en veren het land uit met deze man!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.