Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Van Rijn wacht op loonafspraken sociaal overleg

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft donderdag laten weten dat hij de hoofdlijnen van zijn plan over de langdurige zorg later presenteert. Hij wil wachten op het sociaal overleg tussen vakbonden en werkgevers. Het kabinet wil graag de nullijn invoeren in de zorg voor tweeënhalf jaar. Dat zou heel wat geld schelen.
Van Rijn wacht op loonafspraken sociaal overleg
Foto: ANP Erik van t Woud

In een brief aan de Tweede Kamer wijst staatssecretaris Van Rijn erop dat hij nog steeds volop in gesprek is met de betrokken organisaties. Hij geeft aan dat hij wil wachten op het overleg tussen FNV en werkgevers waar ook wordt gesproken over de nullijn voor personeel in de zorg. Het kabinet wil een nullijn voor werknemers gedurende tweeënhalf jaar. Het bevriezen van de lonen in de zorg moet de schatkist ongeveer 1 miljard euro opleveren. Werkgevers- en werknemersorganisaties in de zorg hebben laten weten daar tegen te zijn. Het zou juridisch ook niet mogelijk zijn.

Vrijwillige nullijn
Van Rijn

2
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.