Van Rijn wil zorgwetten voor zomerreces ingevoerd hebben

Het is volgens VWS-staatssecretaris Martin van Rijn ‘hoogst wenselijk’ dat de Wmo, de Wet langdurige zorg (Wlz) én de wijziging van de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor het zomerreces gepubliceerd staan in het Staatsblad. Dat schrijft hij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Van Rijn wil zorgwetten voor zomerreces ingevoerd hebben

De staatssecretaris roept de Kamer op om snel een Wmo-debat te voeren in verband met de krappe voorbereidingstijd voor de wet. Hij wil gemeenten voldoende voorbereidingstijd geven voor onder andere zorginkoop en om burgers te informeren. De oppositie ageerde vorige week tijdens een procedurevergadering nog tegen de razendsnelle behandeling van de nieuwe wet. De partijen waaronder CDA, SP, GroenLinks en PVV willen de nieuwe wet in samenhang met de andere zorgwetten behandelen. Dat betekent dat de oppositie wil wachten tot alle vragen over de nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz) en de veranderingen van de zorgverzekeringswet (Zvw) bekend zijn om vervolgens

10
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.