Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Van Roon en Vermeer vormen top Rode Kruis Ziekenhuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Jeroen van Roon is benoemd als bestuursvoorzitter van het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk. Hij vormt samen met bestuurslid Marianne Acampo de raad van bestuur. Derk Vermeer is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht.
Van Roon en Vermeer vormen top Rode Kruis Ziekenhuis

Naast de voorzitter van de raad van toezicht, zijn ook nog drie nieuwe leden aangesteld: Rolf de Folter, Christian van der Werken en Marjan Trompetter. Dat maakte het ziekenhuis woensdagmiddag bekend.

Eis van Achmea

De aanstellingen van de bestuursvoorzitter, de voorzitter van de raad van toezicht en de drie nieuwe toezichthouders vloeien voort uit de afspraken die het ziekenhuis moest maken met zorgverzekeraar Achmea. Het Rode Kruis Ziekenhuis is Achmea twintig miljoen euro schuldig en kan deze niet terugbetalen. De financiële situatie van het ziekenhuis is zorgelijk. In ruil voor het uitstel van betaling heeft Achmea invloed bedongen op de aanstelling van een extra bestuurder en nieuwe leden van de raad van toezicht.

Raad van Bestuur

Jeroen Van Roon was als partner verbonden aan Boer & Croon Healthcare en heeft in die functie een groot aantal Nederlandse ziekenhuizen op bestuurlijk niveau geadviseerd. Hij publiceert regelmatig over de gezondheidszorg. Marianne Acampo was eerder bestuurslid in het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Raad van Toezicht

Derk Vermeer is momenteel interimbestuursvoorzitter van het Waterland Ziekenhuis in Purmerend. Verder heeft hij heeft een interim en adviespraktijk na een loopbaan bij Shell. Van der Werken is emeritus hoogleraar heelkunde en bekleedt tal van (medisch) managementfuncties in de gezondheidszorg. De Folter heeft een advies- en interim-managementbureau en heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring in de (ziekenhuis)gezondheidszorg. Hij was onder meer bestuurslid in het Amphia Ziekenhuis in Breda. In juni 2007 trad het voltallige bestuur af. Trompetter is onder meer zelfstandig organisatieadviseur en universitair docent organisatiekunde. Zij bekleedt meerdere toezichthoudende functies. Voormalig minister van VWS, Ab Klink, is een van de zittende toezichthouders. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Achmea krijgt invloed in bestuur Rode Kruis Ziekenhuis

Achmea wil 20 miljoen euro van het Rode Kruis Ziekenhuis

Raad van bestuur Amphia treedt af

Half miljoen voor ontslag bestuur Amphia

Marianne Acampo van Martini naar Rode Kruis Ziekenhuis

2 REACTIES

  1. Voor veel specialismen zijn nog geen contracten afgesloten met de zorgverzekeraar. Alkmaar en beverwijk gaan niet “echt” samenwerken omdat de 2 verzekeringsmaatschappijen niet willen dat er hun eigen vijver wordt gevist. Het is heel simpel: Binnen 3 jaar bestaat het RKZ niet meer. Zoals bijna alle kleine ziekenhuizen over de kop gaan de komende jaren.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.