Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vanboeijen begint flexteam voor complexe vragen

Deskundigheid leveren waar en wanneer het nodig is. Dat is het doel van het TopTeam van Vanboeijen, organisatie voor verstandelijkgehandicaptenzorg in Drenthe.

Het TopTeam van Vanboeijen is een pool van medewerkers die mensen met een complexe zorgvraag zorg en ondersteuning kunnen bieden. Het gaat bijvoorbeeld om jeugd met gedragsproblematiek of mensen met onbegrepen of risicovol gedrag.

Antwoord op krapte

Vanboeijen zette drie jaar geleden flexbureau De Spil als antwoord op de arbeidskrapte. In plaats van dure uitzendkrachten put de organisatie nu uit een eigen pool van medewerkers die in principe geen vast dienstverband ambiëren en flexibel inzetbaar willen zijn. Het TopTeam is één van de nieuwste initiatieven binnen het flexbureau. “Met name voor acute opnames en crisissituaties zoeken we deskundige krachten die direct inzetbaar zijn”, zegt Martin Bally, manager van De Spil. “Ze moeten in staat zijn die cliënten de intensieve begeleiding te geven die nodig is. Met het TopTeam spelen we in op verschuivingen in de zorgvraag en op het huidige en toekomstige tekort aan professionele medewerkers. We brengen daarmee meer deskundigheid in de organisatie, die ook nog eens flexibel kan worden ingezet.”

Binden

De professionals die Vanboeijen zoekt, beschikken minstens over mbo sociaal-pedagogisch werk niveau 3, 4 of 5. Ervaring is gewenst, maar geen must. Bally: “Wij bieden nieuwe medewerkers een trainingsprogramma dat zo nauw mogelijk aansluit op wat we precies nodig hebben en op de ontwikkelingen binnen de organisatie. De kracht van een flexpool is de flexibiliteit van invalkrachten die in de hele organisatie inzetbaar zijn en knelpunten in de dienstroosters opvangen. Maar we vinden het belangrijk om ze perspectief te bieden. Daarom bieden we ze de mogelijkheid binnen Vanboeijen door te stromen of, als ze dat willen, in vast dienstverband te komen. We investeren veel in training. We willen deze mensen graag aan ons binden.” (Redactie Zorgvisie – Edith Tulp)

Website Flexbureau De Spil

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.