Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vastgoedbranche richt zich op zorg

Steeds meer vastgoedbedrijven richten zich op de zorg. Zo maakte Syntrus Achmea bekend dat het gaat deelnemen in de Martha Flora-huizen, een nog te realiseren keten van verpleeghuizen voor mensen met dementie. ING Real Estate gaat het gebouw overnemen van een verslavingskliniek in Limburg. Dit schrijft de Volkskrant.

De belangstelling van de vastgoedwereld in beleggen in klinieken en verzorgingshuis is goed te verklaren. Op de traditionele markt, zoals die van kantoren en winkels, worden goede objecten steeds schaarser en duurder. Daarnaast bestaat er veel belangstelling voor maatschappelijk verantwoord beleggen.

Prestatiebekostiging

De wijzigingen in de financiering van de zorgsector maken het investeren in zorgvastgoed mogelijk. De introductie van de integrale prestatiebekostiging brengt met zich mee dat zorginstellingen in de prijs van hun zorg ook hun investeringen in grond en gebouwen moeten meerekenen, net als die van personeel en apparatuur. Nu drukt het onroerend goed nog niet op de exploitatie. Voor zorgverleners blijft het lastig in te schatten wat de wetswijziging in de praktijk gaat betekenen. Syntrus wil in Nederland voor minstens 400 miljoen euro aan zorgvastgoed aankopen. ING Real Estate wil zich richten op heel Europa en ten minste 800 miljoen gaan beleggen. (de Volkskrant)

Lees ook:

MCRZ ontwikkelt zorgboulevard met consortium

Bouwlasten nog niet in AWBZ-tarieven

Ziekenhuizen kampen met hausse aan bouwkosten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.