Update: Veel enthousiasme over plannen deeltijd verpleeghuis

De plannen van Vera Bergkamp (D66) en Sophie Hermans (VVD) om een pilot te starten voor deeltijd verpleegzorg worden met veel enthousiasme ontvangen. ‘Het is een woonzorgvorm die er nu nog onvoldoende is’, aldus Bergkamp. Minister Hugo de Jonge van VWS heeft vandaag in het Algemeen Overleg toegezegd dat de plannen in de pilot mogen worden uitgewerkt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wijkverpleging
Foto: AdobeStock

De bewindsman heeft donderdag tijdens het AO aan D66 en de VVD toegezegd dat het idee voor het deeltijd verpleeghuis in een pilot mag worden uitgewerkt. De Jonge pleit voor het ontwikkelen van verschillende vormen van respijtzorg binnen het programma Langer Thuis, omdat er geen pasklare oplossing mogelijk is die op alle cliënten in de ouderenzorg toepasbaar is. De minister wil dat de initiatieven binnen de huidige wet- en regelgeving en financiering worden ontwikkeld en per initiatief zal moeten worden nagegaan of de zorg vanuit de gemeente of de Wlz wordt gefinancierd. Als voorbeeld noemde de minister de gehandicaptenzorg, waar

0
963

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.