Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel klachten over CityKliniek Den Haag

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) heeft veel klachten ontvangen over de CityKliniek in Den Haag. De vereniging, die de belangen van plastisch chirurgen behartigt, heeft alle kritiek doorgegeven aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie beval de kliniek vrijdag na onderzoek direct de deuren te sluiten.

Naar aanleiding van de media-aandacht kwam er afgelopen weekeinde nog eens een stroom aan klachten bij. De meldingen van misstanden hadden te maken met ernstige wondinfecties, foutieve plaatsing van borstvergrotingen en onvoldoende nazorg. Uit onderzoek van de inspectie kwam naar voren dat patiënten gevaar liepen en dat zij geen verantwoorde zorg kregen. Verdere details wil de IGZ nog niet geven.

Inspectie

De IGZ heeft met de chirurg afgesproken dat hij tot nader order niet meer opereert. De inspectie controleert dit. Verder beraadt de IGZ zich nog over nadere tegen de chirurg te nemen stappen. “De betreffende specialist is een gynaecoloog van wie wij verder geen gegevens hebben”, liet de voorzitter van de NVPC weten. SP-Kamerlid Henk van Gerven zei vrijdag dat hij niet wil dat de gynaecoloog plastische chirurgie doet. Hij zou graag zien dat de wet op dit punt wordt aangescherpt.

Sluiting kliniek

De SP’er vroeg minister Ab Klink (Volksgezondheid) vorige week al om sluiting van de kliniek. De meldingen aan de inspectie waren hem ook ter ore gekomen. Van Gerven plaatst vraagtekens bij de lage prijzen van de kliniek om klanten te lokken en het gebruik van merkloze protheses, waardoor de herkomst van het materiaal niet te achterhalen is. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.