Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Veghelse huisarts wil praktijk weer openen

Mark van Dorresteijn
De Veghelse huisarts hoopt na de zomervakantie zijn praktijk weer te kunnen openen. “Ik ga mijn uiterste best doen om er op een goede manier uit te komen met de Inspectie”, aldus de huisarts in Stadskrant Veghel.
Veghelse huisarts wil praktijk weer openen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg oordeelde dat de huisarts zijn praktijk moet sluiten omdat zijn assistente niet gediplomeerd was en hij medicijnen in zijn tas had die over de datum waren. Ook was de praktijk niet hygiënisch genoeg en hadden mensen geen sneltoets voor spoedgevallen wanneer de praktijk opgebeld werd.

Assistente

De huisarts laat volgens Kliknieuws in de stadskrant weten dat zijn assistente al veertien jaar voor hem werkt. “Zij heeft vele jaren ervaring en is administratief zeer goed onderlegd. De verrichtingen van mijn assistente in de praktijk beperken zich overigens tot incidentele hulp, bijvoorbeeld bij het bloeddruk opnemen. Dat gebeurt onder mijn uitdrukkelijke supervisie.”

Aantijgingen

De oude medicijnen had hij meegenomen bij patiënten en zou deze voor hen weggooien. Dat mensen die de praktijk bellen, geen keuzemenu te horen krijgen en dat er geen sneltoets voor spoedgevallen is een bewuste keuze. “Veel mensen – vooral ouderen – vinden het moeilijk en lastig om met zo’n keuzemenu om te gaan. Patiënten krijgen daarom bij ons de assistente aan de lijn, die onmiddellijk alle vragen kan beantwoorden.” Op de problemen rondom hygiëne reageert de huisarts niet.

Hoop op heropening

Bonnet geeft aan geschokt en heel emotioneel te zijn geweest door de uitslag van het rapport. “Maar ik ga mijn uiterste best doen om er op een goede manier uit te komen met de Inspectie. Daarom hoop ik dat de praktijk na de vakantieperiode weer gewoon open kan gaan”, aldus de arts. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Steunbetuigingen voor onhygiënische huisarts

Inspectie sluit onhygiënische huisartsenpraktijk

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.